Saturday, December 26, 2009

short trip to sentosa island

on xmas day tu...tanpa proper paln...sebenonye kira last minute la nie.....kitorg menggagahkan diri memandu masuk ke singapore...hehe antara mende yg jarang2 kitorg buat...sebabnye x hafal lg peta spore tu...
alhamdulillah bbekalkan peta spore yg kitorg beli kt petronas kiosk sehari sblm tu, kami selamat gak sampai ke sentosa island dgn jayanye...dgn kata lain- tanpa sesat la...
so, layan ler pics yg sempat di share kt sini .....

my fav creature...cantik sungguh mu wahai butterflies...



ariff mmg sgt teruja dan tertanya2 bile tgk patung kt entrance butterfly park nie....




ada byk lg pics yg x dpt appear kt entry nie sbb masalah teknikal yg x dptdielakkan....huhu...sodih mak...
tp ptg tu ujan melimpah ruah kt sentosa island nie....ditambah faktor keletihan melampau, kitorg ponn decide utk balik...underwater world tu g next time plak la ek...hehe...alasan utk drive lg ke singapura!!!!


Friday, December 25, 2009

we are 4 !



semoga Allah memanjangkan usia perkahwinan ini
dan memberkati ikatan ini hingga ke akhirnya ....ameen.
sempena tanggal 25 december ni nk amik peluang gak utk ucapkan MERRY X'MAS pd sume rerakan dan rakyat malaysia yg merayakannya....yg penting, happy holiday to all of us!!! :))

Thursday, December 24, 2009

15,000km service

kete aku tu da due for service...so memandangkan cuti yg 'teramat' panjang sampai da xde xtvt nk buat, aku pon dgn bbesar hati mengikhlaskn diri g service centre yg 10min jer pon dr umah :) actually ni bkn ler 1st time aku sendiri g anta service....tp tu ler mcm terasa2 x best plak dis time....so when -ve thinkin inside ur mind kan memang ler jd x besh ceritera nye (^_^)
well..aku da wat appointment tp unfortunately x dpt yg early a.m....tu 1st unfortunate nye...so g ler kt situ nun spt yg dijanjikn...by appointment nih....chekonon :p tgk2 org ramai giler...tp nk sodapkn ati...rilek la..aku kan da set appointment...tup...tup...1 jam pastu br ler aku nmpk byg kete aku dorg bwk masuk kt bay service tu.....tu unfortunate no. 2....




ni within 1st hour aku tercongok kt sana...dan sume kete yg dlm bay tu bkn kete aku ye korang....

unfortunate no.3 -service kali nie da kena bayor! da ler dgn harga mende alah yg hubby aku pilih tu 'luar biasa' sket dari yg biasa2....hehe...unfortunate tu...selagi bole free mesti ler nk free kan??? eleleh korang...x nk ngaku plak...cuba angkt tgn sket sape yg x nk service free tu...bior aku tilik sket dia becakap yg benar2 belaka atau tidak....lumrah ler manusia...asal free gumbira lebey sket kan...kalu xde perasan tu mmg x normal la tu... :p


finally...its my turn....dpt plak bay depan2 mata...so dpt le aku menyaksikan every step yg mereka tu buat...sampai brother yg tgh bekeje tu mcm boring jer aku dok perati dia x bkelip2...weh kete aku tu weh...mesti amik tau....nasib baik ler dorg x perlu bukak bonet mcm kete sblh tu...kalu idak mesti tgezut jap...pe taknye segala keturunan ultraman ariff aku simpan kt blakang tu kalu nk sembunyikn drpd dia...tempat lain segala dia dpt cari...tp tang bonet ni kira masih lg rahsia laaa.....

unfortunate seterusnya...no.4 ek...bile da siap jer tetibe ujan turun mencurah2! da ler baru basuh kete the day before!!! ish...tapi ujan tu rahmat dari Tuhan...redha jer la kan....



tengok2 nie ler yg aku dpt arini...sbb ganti mende alah yg bukan biasa2 tu...dapat ler mug nie...free gift ni kak...free gift hape nyer...bukan aku bayor ke td? kuang3x....

apa2 pun nie ler 1st time aku g service kt honda lebih dari 2 jam...dari waktu minum pagi mencecah sampai ke lunch...message of the day- x kira ler ape pon pengalaman pahit manis nye, pegi lah servis kenderaan anda spt yg telah dijadualkn....penting tu!

dan aku pon ttp rasa manfaat nye aku 'mengabiskn' masa kt servis centre tu...drive balik tu walau laju pon x terasa laju...fuiyoooo! makin ler aku pecut kannn...maklum ler baru servis...hehehe :))

Monday, December 21, 2009

Saturday, December 19, 2009

animalville... ;)

br plan nk bwk ariff jnjln cuti maal hijrah nie...sbb the next 2 days tu aku g mengkursuskan diri kt m-suites jb...tup..tup..hubby aku kena out-station tgk site kt perak utk next projek sampai ari ahad...mmm jauh plak tu...kalu xde kursus boleh gak ikut n singgah mana2...nyelam sambil minum air ler kan...tp da kursus tu x leh nk postpone nk wat cemane kan....

so, dgn situasi seorg ibu yg kena tinggal jap oleh sang suami, bile ariff sebut2 jer psl elephant kat zoo terus aku siap2kan diri dgn ariff and bdezup kitorg da sampai kt zoo johor the next 10 min tu...


well...mmg x berape jauh dr umah tp kalu ade pilihan lain mmg aku x berkenan nk bwk anak aku g zoo tu.....sebenonya atas bbrp sbb...antaranya x byk binatang pon yg ada kt zoo tu...kalu ade pon ala2 usia emas ler lebih kurang...yg kalu rimau tu tengok org dtg pon mcm da xde nafsu nk ngap org...boleh gitu? agaknye sume da boring dok terperap kt situ...jd da x heran lg dgn visitors ni dah....lg satu byk sgt pemandangan yg x enak utk dilihat oleh budak2 yg blom akil baligh nie...korag pepaham je lah maksud aku tu...klu nye, bila da reramai psgn2 x sah taraf dtg bertandang kt zoo tu...tu ler pemandangan plg busuk kt zoo tu...tembikai sepotong pun nk share mkn serentak sorg satu hujung ker????? rasa nk tlg p belikn lg sepotong jer...iye ler kan, kot2 x cukup duit nk beli !!!! ish...meluat aku dibuatnye...x segan silu plak tu bile org reramai stare mcm nk tkuar bijik mata.....





disebabkan ariff baru jer melawat zoo nie dgn cousins aritu so memories tu mcm masih fresh lg dlm kepala dia...so kali nie ariff yg tarik tgn aku tunjuk every single animal yg dia ingat masa last visit..fantastic! seladang yg luka kt ceruk mana tu pon dia bole ingat n show to me...aku rasa kalu tiap2 minggu dtg nie sure ariff da bole ingat lg mcm2....


before kuar tu mcm biasa ler kan...pakcik aiskrim tu pon da tengok semcm jer...as a reward sbb ariff behave dgn excellent nye aku pon dgn relanye bermurah ati belikan aiskrim utk ariff...peluang yg jarang2 dtg kalu dok kt umah... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...