Thursday, January 28, 2010

back @ home !!!!

alhamdulillah.....landed safely after 7+ hours flight from Coolangata Airport, Gold Coast...
malaysia....we r home...penat sgt rasanye bila da balik mesia....masa kt aussie bjalan x hengat...x terasa plak kepenatannye....
bile nmpk 'assam laksa' jer kt airport td, x tgambar ler perasaan merindui our malaysian food n i knew 1 thing - dis is where i belong :)
so, when we reach home the next thing to do is sleep sleep n sleep atas katil kt umah sendiri...yg x dpt menyamai katil2 hotel/apartment kt oz.... (^_^)
nite everyone....
cite aussie trip? to be continued.........zzzzzzz

Sunday, January 17, 2010

cuti2 oz!!!!


we will b away for bout 2 weeks....yeeha! after plan yg tertunda bbrapa kali, finally we r flying 2 oz for our summer trip....plus meeting couple of frens....


hopefully kitorg sume sihat2 aje masa kt sana...selamat dlm perjalanan pergi dan kembali ke tanah air terchenta...ameen...

tp byk gak mende blegar2 dlm kepala nie...ye laa, dis is ariff's 1st time abroad...am pretty sure yg ariff wil b the 'happiest' person on board...n i wil b one of miserable moms awaiting for landing... :((


our flight scheduled @ 9pm arini n when morning comes the next day, kitorg da sampai ke bumi australia (^_^)...haissshhh...mata x leh lelap nie....bibir pon nk senyum sokmo jerr....hehehe


sweet dreams everyone!


Saturday, January 16, 2010

selamat pengantin baru...moly!

16 januari 2010...
dlm kesibukan aku berkemas utk bercuti2an, sempat jugak ler aku meluangkan masa dgn rushingnye utk mhadirkn diri kt wedding sorg close fren nie...pe tak nye, kt muor...sah2 akan ku terbang jugak ke sana walaupon muar xde airport sbb aku mmg kasihkan bandar pencen nie yg mmg happening la dlm hidup aku dolu2...hehe

selamat pengantin baru moly n naqiu!! smoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat (^_^)

p/s: ariff telah hilang dari frame kamera kerana tidak dpt dikawal bila berada di atas stage...stage itu ariff nan punye :p

terlanjur da kat reception tu dpt ler kau menjejak kasih dgn bbrp rakan sehospital dulu...best nye zaman itu dulu kan...hehe ;)

sebelum balik, sempat gak singgah kt umah nur my SIL yg pon br blk dari kenduri kawen her fren- syaziah....selamat pengantin baru gak utk sya n rusdy ;) (nasib baik hubby ku ada kt sebelah, kalu x kena p gak nie check...hehe juz kidding)..sorry xdpt mhadirkn diri ke melaka....

dan blk jb dgn letih nye...sbb another happening event awaiting...esok plak....yahoooooo!!!

Tuesday, January 12, 2010

had a bad day... :((

this am bmula dgn insiden yg paling x best so far in 2010 nie....dtg2 keje jer tgk parking fully occupied! bukan by staf's vehicle tp by 'kenderaan lain' yg x sepatutnye tertonggok kt parking tu.....pepagi da buat darah aku menyirap ek....


bukan setakat memenuhi ruang jer tp menghalang pemandangan entrance klinik aku lg gitu....weh korang sedar x tempat tu hak klinik kitorg...n we r running a business! yg korg pegi susah payah nk ganggu hak org ni nape? kalu jiran korg bduyun2 parking kt garaj ko sedangkan kete korg sendiri yg sebuah dua tu kena parking 1km nun korg x kesah ek....aku rasa aku x jmpa lg org bperangai malaikat yg x kesah diperlakukan cenggitu....


well...ni mmg long standing problemmo....tp aku rs kalu sume org ubah sikap dan cube sedaya upaya nak mhormati hak org lain mende2 mcm nie x blaku la dlm dunia nie....ini tidak, ceroboh sikit2 sampai nk memunya....hello! kitorg ni bukan menumpang kt tanah hospital ye...buat sesape yg kompius tu meh aku skolahkan sket....



aku rasa xyah le aku abiskn entry nie...sbb emosional nie kang mleret2 kalu dilayan terover...yg pasti aku akan buat sesuatu supaya org xde le terus2an memperkotak katikkan lg org2 klinik aku nie....TUNGGUUUUUUUU.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...