Monday, November 30, 2009

petang yg hangat

one fine day, we all mengabiskn masa kt tesco extra...diam x diam ariff da memborong bbrp toys from stalls yg ada kt situ...


sambil2 tu lepak2 n mkn2 kt BBQ chicken...tengok jer ler ariff yg keboringan while waiting 4 fud yg kitorg order 2b ready...
pastu susah tul nk stay still n amik pics...sume gambo blur sbb asyik bgerak jer non stop :(
nie jer ler momen momen yg ariff bole berenti bgerak kaki dan tangan tp ttp 'bgerak' kt mulut.... LOL
tp bile fud sampai, seronok tul tengok ariff yg mkn bersungguh2.... ;)


sedap sgt ker soup tu sayang? ;)


ni ler antara menu kitorg aritu...personally aku mmg suker giler kt sandwich dia ni...tp it comes in a supersize meal...boley utk 2-3 org nye mkn tau...so kalu korg yg saiz mcm aku ni gak pastu dtg mkn sorg2 plak tu...tok sah ler berangan nk order yg ni...gerenti x leh angkat punggung nk balik....baaaaaaanyak sgt! sodap mmg sodap...

kalu sesape yg mmg pgemar ayam tu, ade byk menu yg bole dipilih...senang cite its all chicken on ur plate...mkn jer la sampai kenyang ;) jgn sampai kuar ala2 ayam udah lerrrr... :p yg speselnye tu sbb ayam kt sini digoreng dlm olive oil...100% youuuu...jd kiranye sihat ler gitu


ada gak yang blom sempat snap pic da nk licin plate tu...the taste is just nice...everythg seems just rite...secukup rasa ler senang cite...sbb sodap sgt kot siap tapau lg gitu...hehe...

ok...enuff bout the fud cuz am droolin oredy...hehe...BBQ chicken, we definitely wil visit u again ;)

Friday, November 27, 2009

memahami erti tersirat

selamat menyambut hari raya qurban utk semua umat islam x kira di mana jua....alhamdulillah kami sekeluarga masih diberi kesempatan utk menyempurnakn ibadah qurban ini spt tahun2 sebelumnya...sesungguhnye bukan semudah yg disangka utk menghayati erti sebenar sebuah pengorbanan....


kali ni ariff pon sama2 tengok dgn bkobar2nya...



lewat petang tu, kitorg sume blk kg utk mengagih2kn daging qurban....sempat tengok nur kasih kt umah makngah sblm blk semula ke jb....rasa yg penat amat setelah bertungkus lumus mengadap juadah raya yg mcm2 tp ttp puas ati :p


Tuesday, November 17, 2009

sony vaio...i loiiiikeeee ;)


few days back kitorg g sony centre tebrau city...temankn hubby gettin new lappy...had good time tengok2 n survey2 all sony gadgets dan accessories nye skali....rasa mcm nk angkut sume jer...hehehe...which is impossible la kannnn ;)


dan seperti biasa ler kan, our lil personal assistant pon tgh bz survey ape gadget yg nk disuggestkan pd we all....tengok tu....da ade lolipop beso dabak kt tgn pon masih sanggup menjelajah ke serata sony tu...

ariff mmg everytime dtg sini akan sgt ler teruja bile tengok sume mende2 sony tuh...tp aku mmg palpitation abis sbb takut mende yg ariff pegang tu tetibe *!#$%^&* terhempas pecah berderaiiiii...mmmmm alahai ariff

kadang kadang jer berpeluang tengok ariff nie dok sopan mcm nie...againnn, kadang kadang ye tuan puan....



so finally nie ler yg telah berjaya menambat hati...the new sony vaio SR :) nmpk simple jer kan...but i loiiiikeee ;) pinjam sat boley?


Saturday, November 14, 2009

breakfast in kluang

Sempena dgn satu program kt kluang, kitorg staf dari jb nie telah ada kt tgh2 bandar kluang nie seawal kol 8pg lg...so bile pepagi lalu nie nmpk plak kluang railway coffee tu mcm melambai2 jer ajak mkn roti bun tu hah...yummy! pekena cham panas pg2 nie mmg ler marvelllooouuusss abis!

Kitorg memilih utk g yg btul2 kt railway station tu walaupun tpaksa berebut2 meja dan sudu garpu...walaupun ada lg satu kluang railway coffee yg lebih selesa kt tgh town...tp kami mahu yg ini juga! bkn nye hape...tp tempat nie dgn surrounding dia mmg original abis lah...dan personally aku rasa cham dia lebih hebat dr biasa bile aku dpt nikmatinye kt sini...wow! ;))

Nie jer pon tempatnye hah...tp 'the feel' tu ler yg aku susah nk explain...korg dtg jer la dan rasa 'the feel' tu sendiri....hehehe

Alhamdulillah program bjalan lancar bbekalkan bun bakar dan hot cham sbg fuel pembakar semangat aku kt kluang nie...ahaks...the rest of the story, pandai2 ler interprete gambo2 aku nie....zasssss

Wednesday, November 11, 2009

resepi pertama


Masa g sesi kt klinik Kluang, lunch tengahari tu kitorg beramai2 dgn staf g jalan2 cari mkn kt kluang town...round punye round terjumpa ler satu new restaurant yg sume org blum penah try...so since sume org da lapo we all terjah jer la...
Resepi Pertama nama restorannye..specialised in chinese style seafood...one thing yg best nye, they all tangkap ikan dlm akuarium tu depan2 mata kite nie ha utk dimasak...kiranye fresh abis2an la...tp one thing for sure lambat sket la dorg prepare sampai jus gastrik aku nie da mbuak2 jer rasanye...


So we ordered set utk 6 ppl nie...antara menu yg included adalah mcm gambo2 yg tertera kt atas tu lah....ada lg bbrp tp x sempat snap da kena snap masuk mulut...hehehe maklum ler sume tgh bkobar2 kelaparan kannnn...overall the food was quite good...dan kami difahamkn tukang msk tu dulunye chef kt one of the hotels nearby...pastu bukak bisnes sndiri...kire ok lah kan...food standard mcm hotel but can easily get kt sini jer...utk sesape org kluang yg blom try tu boleh ler cuba2 dtg dan rs masakan kt sini k....



Bila da makan tu jgn lupe plak rasa one of fresh fruit juices yg ada kt sini....dengan itu complete ler set lunch pada hari itu....dan balik ke klinik jb dengan hati riang gumbira karena itu perut sudah kenyang ;)

Monday, November 9, 2009

belaian kasar...


the body shop peppermint smoothing pumice foot scrub
aritu aku jejnln dgn ariff n hubby pastu tnmpk ler mende alah nie....kebetulan aku nye pumice stone da tjatuh dlm toilet bowl di suatu hari yg x berape malang tu aa...x penah try body shop punye tp sbb da tnmpk kan jd ape ler salah nye aku try jer la....
pastu rembat skali dgn foot scrub dia tu...recommended by salegals kt situ...again, try jer la kan...aku amik pon saiz yg plg kecik....nama pon try kannnn...
xde yg lg kecik ke dik?
kak, kalu saiz ni kan...pakai 2x jer pon da abih kak yg beso gini....
oooh...gitu ek? x thn lama ler ek...
boring jer adik kt body shop tu....eh tp at least aku beli gak kan....
actually ade certain barang body shop jer yg aku guna seharian....tp the best product yg aku penah guna adalah cocoa butter stick dia yg digunapakai kt perut ms pregnant....xde stretch mark langsung youuuu....insyaAllah aku akan gunakan lg bile aku pregnant lg akan dtg ye...
x pecaye? againnn...the bottom statement nye ialah....TRY LER DULU... ;)

Sunday, November 8, 2009

kenduri sakan....

tghari tadi ade kenduri doa selamat sket kt umah BIL aku...sempena keberangkatannye dgn wife ke tanah suci next week...aku boring tul dgn hubby aku nie, da ptg2 sehari sebelum tu le pon br nk bg tau...alasannye terlupa...how dare u lupe kt mende2 penting cenggini kannn...
aku pon xde ler dpt nk prepare ape2 sgt utk dorg...sbb da kes emergency kan, g order se-dua-tiga macam kuih n tu ler yg aku bwk utk dorg....tp bile tengok segala jenis fud yg ada kt umah dorg tu, aku mcm da kenyang plaks...baaaaannnyyyyaaakk nye! main menu was nasi ayam...yg x main nye ade sate, bakso, cupcakes yg sgt comeyyy, all sort of traditional kuihs, fruits, choc n candies pun everywhere.....
ni mesti time aku bebel x puas ati di atas miscommunication yg da jadi....next time please tell me earlier kayyy....

mak..mak nape marah? jgn cakap kuat2 tau....
ish jgn ditanya nape la ariff sayang....mak cakap jer...bkn kuat pon...y ayah have 2 tell me last minute everytime ada mende camni....why????
mak...smile....jgn marah ayah...tu ayah ariff...
ye la...tu mmmg ayah ariff tp nape ayah x bg tau awal2....alahaiii xplain byk2 dgn ariff pon ariff bukan paham daaaa.....
bile balik dgn perut yg sgt2 kenyang aku pon da x tahan nk melawan mata nie....ngantuk youuuu...ariff yg asyik main dgn cousins dia sume tu pon sampai x tido2 menahan mata....sampai jer umah kitorg trus senyap...dgn ayah ariff skali zzzzzzzz
kpd abg amin n kak zahriah, semoga selamat pergi dan kembali....dpt mjlnkn ibadah haji dgn tenang dan mudah2an mdpt hj yg mabrur....amin.....bile plak ler turn kitorg nie utk jd tetamu Allah...doa2kan la ek....insyaAllah :)

Friday, November 6, 2009

Rezeki hari jumaat...


Akibat kete jbtn yg rosak kt kulai selasa lepas, aku terpaksa mengharungi pjlnn yg sama skali lg utk bg ceramah kt linggiu di pg hari jumaat...kali nie awal2 aku da request kete yg lain...walaupun jangka hayat nye lebih kurang sama tp aku da serik nk naik kete yg sama :p

our journey began @ 8am...n we safely arrived at respective school @ 9.30am...tu pon setelah sempat breakfast kt simpang sblm bndar tenggara nun....dan sumenye berjln lancar arini (happy from bottom of my heart...chewah!)....




this is my very first visit to linggiu....ala2 excited gak bile dalam pjlnn nmpk pemandangan hijau nan menenangkan...best btul ler...x dpt nk tgk mcm nie kt jb tau...dan yg lg best bile masuk kt entrance felda linngiu pepagi tu terasa mcm kt cameron highlands plak :p betul...x main2 nih...suasana berkabus nye dgn kesejukan pagi di kwsn berbukit2...


tumpang iklan lalu lintas jap hehe....nie dlm pjalanan blk ke jb...tnmpk ler sebuah lori yg br jer tergolek masuk longkang kt tepi hway p. gudang menghala ke perling...hrp2 lori jer yg tgolek bukan dgn tuannye skali...lalu lintas dilaporkan merangkak2 sbb sume org tgk lori nie ;)...ek ele mcm x penah nmpk lori nie kt jln dlm mesia kan.....

sampai jb da tgh2 lunch hour da...tp sempat gak aku g wat retail therapy kt nearest MJ...utk my 2 heroes pon...kn utk i tauuuu...hehe good reason tu...walaupon aku aware yg arini stil berlangsung MJ warehouse sale kt persada tp aku x kuasa nk tjebak menyesakkan diri dlm lautan manusia yg rata2 pompuan bekeje yg tgh rehat hari jumaat....tmasuk ler aku nnt ni kan...mcm mana aku tau? hehe sudah semestinye sbb dulu2 da terjebaks! wakaka...

tp sronok shoping kt MJ dgn amannye...aku rasa dorg reramai serbu persada kan smpai lupe MJ yg biasa2 nie...so aku dgn leisurenye mencapai baju2 ariff n hubby ;) i looiiikeee!

balik klinik, disajikan plak dgn mcm2 fud prepared by nursing student yg last day arini...sbb ceremony penutup of their attachment da blangsung pg td, aku blk cume utk ceremony makan penutup jer ahakss...aiiikkk makan lg! TQ..TQ anyway korg sume.....



nie ler buah tgn yg aku bwk balik dr linggiu...lg skali, i looiiikee....tenkiu very much! sbb sempat plak mengcapture nye jd aku tayang jer la kt sini ek...pd yg da bg tp aku x tunjuk kt sini tu bkn bmaksud aku x suka buah tgn tu tp biasanya sbb masalah teknikal huhu (x dpt nk shoot ler tu...)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...